Багатьох водіїв турбує питання: чи будуть вилучати їх транспортовні засоби після прийняття закону про мобілізацію чи ні? Річ у тому, що в новій редакції закону йде мова по те, що громадяни, що володіють двома та більше транспортними засобами можуть втратити авто на користь ЗСУ.

Мобілізації будуть підлягати як легкові, вантажні, пасажирські машини, так і спеціальна техніка, а також човни, катери та інші плавзасоби. Згідно з документом авто не буде вилучатись в тих громадян “які є власниками лише одного транспортного засобу однієї категорії, що є необхідним для сім’ї, для роботи громадян, у яких заробіток невід’ємно пов’язаний з наявністю автомобіля тощо”, пише Wheel News.

Питанням мобілізації транспорту будуть займатись в місцевих державних адміністраціях за поданням територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Залучення транспортних засобів під час мобілізації здійснюється ТЦК, Центральним управлінням або регіональними органами СБУ, відповідними підрозділами розвідувальних органів України.

Звісно, що водії зможуть отримати назад своє авто, але це буде лише протягом 30 календарних днів з моменту оголошення демобілізації.