2024 рік обіцяє українським водіям цілу низку змін. Важливо знати, що влада планує винести поза законом, щоб не отримати штраф. Адже незнання законодавства не звільняє від відповідальності.

Штрафи за перевищення швидкості

Законодавці планують посилити як поріг відповідальності так і саму відповідальність за це порушення. Законопроєкт передбачає покарання водіїв, які перевищили швидкісні обмеження навіть на 5 км/год.

Шумові норми

Галасливі мотоцикли та автомобілі стали лякати українців після нальотів ворожих дронів. Законодавці відреагували на реакцію суспільства і вже внесли законопроєкт про нові й вельми чималі штрафи для гучного транспорту.

Дрифт

Дрифт уже давно дратує жителів великих міст. Крім того, що стрітрейсери і просто водії, які бажають похвалитися своїми навичками, галасують і спричиняють дискомфорт оточуючим, так ще й псують проїжджу частину і створюють загрозу безпеці. Депутати вже передбачили для них серйозні штрафи, пише «Твоя машина».

Обмеження на нічну їзду для молодих водіїв

Розглядається кілька варіантів обмежень. Найімовірніший – заборона на їзду з 00:00 до 06:00. Подібна практика активно поширюється в Європі, щоб убезпечити громадян у нічний час доби.