Опубліковані офіційні фото Citroen Basalt Vision. Компактний купе-кросовер почнуть виробляти з другої половини 2024 року. Про це повідомляє «Фокус» із посиланням на офіційний сайт концерну Stellantis.

Кросовер Citroen Basalt Vision має виразний дизайн із покатим дахом, нахиленими задніми стійками та загостреною «кормою». У нього висока віконна лінія, роздуті крила та великі ліхтарі. Також звертають на себе увагу високий кліренс та захисний позашляховий обвіс.

Відомо, що новий Citroen Basalt збудують на платформі СМР і він буде близьким родичем кросоверів C3 та C3 Aircross, які продаються за межами Європи. Вироблятимуть модель у Бразилії та Індії. Вона буде недорогим аналогом BMW X2 і Audi Q3 Sportback, а основними її конкурентами стануть Volkswagen Taigo та Renault Arkana, який до початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну збирали на Запорізькому автозаводі.

Розробники обіцяють просторий салон. Очікується, що спочатку купе-кросовер Citroen Basalt запропонують із 1,2-літровим бензиновим турбомотором потужністю 110 к. с. і продаватимуть з механічною авто автоматичною КПП. Пізніше лінійку може поповнити електрична версія.