У Дніпрі дуже рідкісний екземпляр педального автомобілю 1963 року випуску нещодавно поповнив колекцію музею «Машини Часу». За таку машину колекціонери ладні віддати 40 тисяч гривень. Про це повідомляє «Дніпро Регіон».

До музею Машини часу привезли дитячу педальну автівку. Її вивозили з Донеччини під обстрілами. За словами директора музею Михайла, вона понад 60 років простояла в будинку однієї з родин у Костянтинівці.

За невелику суму його передала музею Ольга Перкун. На чорно-білій фотографії вона за кермом автомобілю разом з другом дитинства Михайлом у 1978 році. Після відвідування музею місяць тому, вона прийняла рішення доставити сімейний раритет у Дніпро з неспокійної зараз Костянтиновки Донецької області. Майстерня музею вже отримала завдання по відновленню механіки експонату.

Автівку до музею привезла одна з його відвідувачок. Директор закладу, Михайло, згадує: тоді жінка надихнулася історіями інших експонатів та вирішила доповнити інсталяцію своєю дитячою іграшкою.

Валентин ремонтує експонати цього музею понад 5 років. Каже, цій автівці спочатку відновлять кермо, потім – педалі, а після цього займуться колесами та корпусом.

“Ще трава торчить, павутинка, сюди ще не дійшли. Ось ричаги, ось тут зламане. Ось педалька, вона тут склепана якась. От як була, таку будемо робити і тут”, – каже він.

Возможно, это изображение 2 человека и ребенок

“Спереду мотив зветься “тельняшка”, вид решітки, від дуже схожий на “Перемогу” 54 року. Інше в цій автівці – це такий спортивний “Ростер”, я думаю, що тут трохи підглядали у американців. А боковини схожі на урядовий “ЗІЛ”, – каже Михайло Прудніков.

Загалом у музеї 5 подібних педальних автівок. Проте ця, з Костянтинівки, найстаріша. Чоловік каже: автівка зроблена з металу Запорізького заводу.

“У неї була маленька серія випуску – те, що ми встигли дізнатися. І коли ми підняли їй “черево”, ми побачили, що жодна педальна автівка, не відпрацьовані так елементи ходової. Вони намагались її зробити занадто схожою на реальну автівку”, – розповів він.

За таку автівку колекціонери готові віддати понад 40 тисяч гривень, каже Михайло. Додає: в музеї її відремонтують та надалі дозволять дітям кататися на ній по території закладу.