Під час зупинки поліцейськими на дорозі є низка фраз, яких краще уникати, щоб не ускладнювати собі ситуацію.

Експерти розповіли про сім поширених висловлювань, які категорично не рекомендується вимовляти під час зупинки поліцейським, пише «Твоя машина».

  • “Ви знаєте, хто я такий?”

Подібне висловлювання може створити враження зарозумілості та викликати негативну реакцію у поліцейського. Краще дотримуватися шанобливого і ввічливого тону в спілкуванні з правоохоронцями.

  • “Давайте домовимося”

Пропозиція про договір може бути сприйнята як спроба хабара або корупції. Краще співпрацювати з поліцією і слідувати їхнім інструкціям без спроб ухилення або взаємних угод.

  • “Шукайте, все одно не знайдете”

Подібне висловлювання може викликати невдоволення поліцейського і посилити його увагу до вашого автомобіля. Краще співпрацювати з поліцією і надати необхідну інформацію та документи.

  • “Я випив(-а) зовсім трохи”

Саме визнання вживання алкоголю може мати негативні наслідки для вас. У разі підозри на порушення правил дорожнього руху, поліцейський може вимагати проходження алкотесту або інших перевірок.

  • “Я плачу вам зарплату…”

Намагання натякнути на те, що поліцейський отримує заробітню платню з ваших податків не має під собою грунту та лише погіршить ситуацію. Поліцейські отримують зарплатню за те, що слідкують за законом та виконують свою роботу, а не догоджають комусь персонально.Краще уникати подібних висловлювань.

  • “Я не знав, що так робити не можна”

Незнання закону не звільняє від відповідальності. Краще ознайомитися з правилами дорожнього руху заздалегідь і дотримуватися їх, щоб уникнути можливих порушень.

  • “Я готовий(-а) одразу все підписати”

Підписання документів без їх уважного прочитання та розуміння може призвести до небажаних наслідків. Краще ознайомитися зі змістом документів і обговорити будь-які питання з поліцейським перед підписанням.

Нагадуємо, що також категорично не рекомендується ображати або погрожувати поліцейським. Під час конфлікту це може бути розцінено відповідним чином і потягти за собою адміністративну або навіть кримінальну відповідальність. Пам’ятайте, співпраця та повага до правоохоронних органів сприяють безпеці на дорозі та запобіганню неприємних ситуацій.