На фоні економічних негараздів в Україні, зростання цін на пальне, запчастини і послуги СТО, багато водіїв переходять на більш економічні види транспорту. Часто цим вибором стають малокубатурні мопеди і скутери, які особливо популярні у невеликих містах і селах. Проте проблема полягає в тому, що такі транспортні засоби часто не сприймаються українцями серйозно, що може призвести до серйозних наслідків, інформує «Автотема».

Часто люди, особливо в сільських районах, вважають, що мопеди та скутери є безпечними транспортними засобами, які не потребують водійських прав та реєстрації, та й контролювати користувачів такого транспорту навряд чи будуть з особливою ретельністю. Однак у дійсності поліція часто виявляє водіїв, які керують незареєстрованими мопедами без відповідних документів.

Якщо водій вперше порушить правила, то у відповідності до статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) його оштрафують на 3 400 гривень. А ось при повторному порушенні ця сума може зрости до 40 800 гривень. Крім того, існує ризик залишитися без водійського посвідчення на строк до 7 років.