Українські водії повинні бути особливо уважними та обережними під час воєнного стану. Форс-мажор може виникнути у найнепридатніший момент, коли піклування про комфорт та безпеку вже буде пізно.

У зв’язку з цим Міністерство внутрішніх справ України поширило серед автомобілістів список необхідних речей, які повинні бути в багажнику кожного автомобіліста на час воєнного стану, пише SUV News.

1. Лопата

Потрібна для прибирання доріг або визволення автомобіля від бруду та снігу. В критичних ситуаціях можна використовувати для самозахисту.

2. Ніж

Важливий інструмент для виживання у різних ситуаціях. З його допомогою можна розрізати застряглий ремінь безпеки, відкрити упаковку з продуктами або створити тимчасове укриття.

3. Невелика сокира

Корисна для використання у різних ситуаціях, наприклад, для рубки деревини для вогню або створення підкладок під колесо для кращого зчеплення з дорогою у погану погоду.

4. Буксирний трос

Важливий предмет для пересування автомобіля у випадках поломки, аварії або евакуації.

5. Рулон армованого скотчу

Корисний для тимчасового ремонту пошкоджень автомобіля, заклеювання розривів шлангів або кузова.

Також варто мати при собі запас води, їжу, що не псується та теплий одяг. Корисно також мати в автомобілі портативний акумулятор, ліхтарик і запасний канистер з пальним.