Українським водіям дуже подобаються як Hyundai Tucson, так і Kia Sportage. Ні для кого не секрет, що технічно ці моделі близнюки, хоча візуально вони дуже різні. Настав час взяти в руки прилади та перевірити, чи є між ними різниця в реальних експлуатаційних характеристиках, пише «Автосвіт».

В обох автомобілях, які ми випробовували та порівнювали, встановлений 180-сильний бензиновий турбодвигун 1.6 T-GDI, який працює в парі з 7-ступеневим «роботом» з подвійним зчепленням. І це м’який гібрид. Замість класичного запуску через маховик і стартер, тут є генератор з функцією стартера, який приводиться в рух колінчастим валом, а при запуску сам колінчастий вал приводиться в рух через клиноподібний ремінь, тобто безшумно. А ще у нас повнопривідні машини.

Попри надзвичайно різний зовнішній вигляд, кузови Hyundai Tucson та Kia Sportage мають майже однакові габарити. Їх підвіски та рульове управління також працюють за дуже схожим алгоритмом. Важко навіть відрізнити один автомобіль від іншого, якщо не знати, за кермом якого знаходишся. І двигуни працюють плавно та тихо, даючи про себе знати лише тоді, коли активніше натискаєш на акселератор.

Коробка передач лагідна й у спокійному режимі руху проблем зі злагодженістю її роботи не виникає. Однак інколи вона спрацьовує з невеликою затримкою під час прискорення, коли натискаєш педаль акселератора до кінця й очікуєш негайного перемикання на нижчу передачу.

Цікаво, що Hyundai Tucson виявися на 60 кг легшим за Kia Sportage. Це дало йому форму під час розгону з місця до «сотні», але Sportage виявися економнішим. Хоча слово «економний» тут є помилкою, адже обидві машини мають великий апетит до бензину (всі результати – у таблиці нижче).

Обидві машини добре «прилипають» до асфальту, але грішать доволі гучним звуком кочення широких шин по дорозі. Як у Sportage, так і в Tucson можливий значний нахил кузова в поворотах, а при повному завантаженні пасажирами та багажем комфорт їзди на нерівних дорогах значно знижується.

Зате обидва автомобілі демонструють відмінні результати тесту на гальмування. З невеликою перевагою на користь Hyundai Tucson.

Порівняльна таблиця

Hyundai Tucson Kia Sportage
Розгін 0-50 км/год 2,8 сек 3,3 сек
Розгін 0-100 км/год 8,3 сек 9,1 сек
Розгін 0-130 км/год 13.6 сек 15,1 сек
Час розгону 60-100 км/год 4,7 сек 5,0 сек
Час розгону 80-120 км/год 5,9 сек 6,4 сек
Фактична вага/корисне навантаження 2170/518 кг 2210/570 кг
Розподіл ваги (спереду/заду) 57/43 58/42
Діаметр розвороту 11,6 м 11,6 м
Гальмування зі 100 км/год 35,3 м 36,5 м
Шум в салоні на 50 км/год 58 дБ 58 дБ
Шум в салоні на 100 км/год 64 дБ 65 дБ
Шум в салоні на 130 км/год 68 дБ 68 дБ
Реальна витрата пального 9,5 л/100 км 9,2 л/100 км

Висновок

Hyundai та Kia – два бренди, що належать одному концерну, але при цьому достатньо автономні, щоб пропонувати абсолютно різні на вигляд автомобілі. Саме це і є ключова різниця між Tucson та Sportage. Технічно та експлуатаційно вони ідентичні рівно настільки, що ви цю різницю не помітили без спеціальних приладів. Тому, якщо ви обираєте між цими двома автомобілями, несіть гроші за той, чий дизайн вам більше до вподоби.