Сучасні автомобілі – не просто засіб пересування, а високотехнологічний “організм” з масою сюрпризів. Багато водіїв просто не встигають стежити за оновленням функцій своїх “залізних друзів” і навіть не підозрюють про наявність тих чи інших “секретних” функцій.

Експерти звернули увагу на низку таких можливостей, які можуть стати в нагоді в побуті автомобілістам, пише «Твоя машина».

  • Вимкнення подушки безпеки

Подушка безпеки може врятувати життя дорослого водія або пасажира, але водночас становить смертельну небезпеку для дітей. Якщо ви перевозите дитину в машині, недостатньо просто посадити її в дитяче крісло, потрібно ще відключити подушки безпеки. Зазвичай відповідний перемикач знаходиться на передній панелі.

  • Поворот сонцезахисної шторки

У більшості сучасних автомобілів “козирок”, який захищає водія і переднього пасажира від сонця, може повертатися в бік, прикриваючи верхню частину дверного вікна, якщо сонце світить збоку.

  • Нічний режим дзеркала

У багатьох машинах конструктори передбачають можливість активації електрохромного режиму в дзеркалі заднього виду. Спеціальна функція антивідблиску дає змогу вберегти водія від засліплення вночі, коли йому в очі раптово потрапляє відображення фар авто, які йдуть позаду.

  • Екстрене гальмування електронним “ручником”

Значна кількість водіїв навіть не підозрює, що їхній електронний ручник може використовуватися під час екстреного гальмування. При цьому система самостійно активує аварійний стоп-сигнал.

  • Блокування задніх дверей

Перемикач із написом “Lock” біля замка на задніх дверях є вкрай зручною функцією для водіїв, які часто перевозять дітей на задньому сидінні. Вона дає змогу заблокувати відчинення дверцят, щоб уникнути відкриття їх допитливою малечею на ходу.