Колишній президент України Віктор Янукович дуже полюбляв розкішні автомобілі. Так, в автопарку «легітимного» були, як і раритетні моделі, так і преміальні.

«Телеграф» розповідає про те, якими машинами володів біглий президент. Зазначимо, що всього автопарк Януковича налічував близько 40 транспортних засобів на загальну вартість майже 30 млн грн (станом на ціни 2014-го).

Якими авто володів Янукович

Якщо брати до уваги трійку лідерів за вартістю серед люксових авто, то найдорожчим виявився Mercedes-Benz S600 L за 5,87 млн грн. Ще один «мерседес» такої марки оцінено у 4,99 млн грн. Замикає трійку найдорожчих автівок Януковича Bentley Brooklands за 3,04 млн грн. Також є ще один Mercedes-Benz — S600. Його вартість становить майже 3 млн грн. Також у нього були: Range Rover, Mercedes-Benz GL550 та Mercedes-Benz G500.

Утім, полюбляв колишній президент України не тільки сучасні авто. Чимало було в його автопарку й раритетних моделей. Одними з таких є: «Чайка», «Волга», ЗіЛ, «Запорожець», Rolls-Royce 1950 року та навіть Chevrolet Impala.

Володів Янукович й кабріолетом — Horch 855 Special Roadster. Таких авто всього було виготовлено у кількості семи екземплярів.

Окремо хотілося б сказати й про авто Віктора Януковича-молодшого, який загинув у середині березня 2015 року. Зазначимо, що він був гонщиком, а у його розпорядженні був пікап International MXT.

Його вартість станом на 2011 рік становила від 90 до 130 тисяч доларів.