Львівський автобусний завод отримав нового власника, який планує відродити виробництво, що простоювало добрих десять років.

Контрольний пакет акцій львівського автобусного заводу придбали на аукціоні, пише агенція ЛIГАБiзнес Iнфо. Відтепер 57,58% ЛАЗу належить ТОВ «Львівінвестактив», власником якого є бізнесмен з Івано-Франківська Андрій Луцько. Він же є співзасновником місцевої компанії Blago, основним напрямком діяльності якої вважається будівництво.

Посилаючись на дані LIGA.net, 24 канал повідомляє про ймовірне відродження виробництва автобусів. Якщо бути зовсім точним, то “…власник контрольної частки ТОВ «Львівські автобусні заводи» розраховує, що завод ЛАЗ відновить свою роботу після десятирічної перерви”.

Очікується, що «в цьому році буде завершена санація, і завод зможе відновити свою діяльність». Якщо це станеться, то Львів отримає ще одне підприємство і значні надходження в бюджет. Але це поки наміри.

«Ми є одним з учасників ТОВ «Львівські автобусні заводи». Левова частка боргів уже погашена в процедурі санації. На теперішній час завершується уточнення всіх вимог поточних кредиторів для їх остаточного погашення та завершення санації, що призведе до повного фінансового оздоровлення ТОВ «Львівські автобусні заводи», – розказали в компанії.

Нагадаємо, що Львівський автобусний завод був приватизований у 2001 році. Дві третини акцій (понад 70%) викупило ТзОВ «Сіл-Авто», пов’язане із росіянином Ігорем Чуркіним. З того часу завод поступово зменшував обсяги виробництва, почастішали затримки зарплат, а згодом й пішов процес скорочення кадрів, розпродажу майна.