Терміном «грижа колеса» позначають деформацію гумової частини шини, що проявляється у вигляді здуття. Це пошкодження може виникнути як на боковині шини, так і на протекторі. Залежно від місця деформації «грижа» може призвести до низки негативних наслідків, пише «Автоцентр».

З «грижею» на протекторі особливо не поїздиш – сильно б’є в кермо. А ось на бічні «грижі» багато водіїв не звертають уваги, вважаючи, що якщо вони не позначаються на керованості, то й нічого страшного.

Причини появи «грижі» можуть бути різними: дефекти матеріалу при виробництві, удар шини об бордюр або яму на дорозі, а також зіткнення та удар при ДТП. Причому «грижа» може з’явитися навіть на внутрішній, невидимій частині шини.

Якщо на шині утворилася грижа з опуклістю понад 10 мм, то ймовірність раптового розриву дуже велика.

З невеликою «грижею» можна потихеньку доїхати до місця, де ви заміните шину. Якщо ж на шині утворилася «грижа» з опуклістю понад 10 мм, то ймовірність раптового розриву дуже велика. При цьому ремонт шини з «грижею» неможливий, оскільки немає технології з’єднання розірваних ниток корду або їх заміни.

Отже, як би не хотілося заощадити, шину все ж доведеться замінити. А краще дві – так ви забезпечите однакові характеристики шин хоча б на одній осі.