Автомобілісти іноді клеять різну символіку на транспорт релігійного чи ідеологічного характеру. Зокрема, також можна побачити знак акули.

«Апостроф» розповів, що означає відповідний знак.

Акула женеться за рибою

Коли зображено дві криві лінії, які дотикаються з одного боку і перетинаються з іншого — це говорить про те, що в автомобілі — християни, які так заявляють учасникам дорожнього руху про віросповідання. Знак риби є символом Ісуса Христа, з самого початку християнства. Таким чином, християни хочуть нагадати водіям, що слова Ісуса живі і що самі не соромляться своєї релігії. Наклеювати цей символ на автомобіль почали в протестантській Німеччині.

Давньогрецькою мовою іхтіс означає риба, але це також абревіатура від «Iesus Christos Theou Yios Soter» — Ісус Христос, Син Божий, Спаситель. Християни взяли символ риби для ідентифікаційного знаку.

Часто Ісуса малювали за останнім обідом з апостолами, де можна побачити хліб, вино і рибу. Знак риби міцно асоціюється з хрещенням — початком життя, життєвої сили та їжі для християн.

Акула з’їдає християнство

Також є інші символи, які є проявом різних цінностей. Одна з наклейок — зображення акули, яка їсть рибу. Йдеться про вороже ставлення до християнства.

Риба з чотирма лапами

Наклейка "рибка": значення для автомобіліста

Є зображення риби з чотирма лапами та словом «DARWIN». Такий символ говорить про прихильність до спадщини Чарльза Дарвіна, творця теорії еволюції. Наклейка з’являється в багатьох інших конфігураціях. Які висловлюють скептичне ставлення до християнства.

Часто в ролі хижака за рибою виступає орел, скопа або альбатрос. Також можна зустріти наклейку з рибою, яку готують до вживання – наприклад, у каструлі чи сковороді.