Адвокат Олександр Головченко пояснив, що деяким людям в Україні не потрібно укладати звичайний договір обов’язкового страхування відповідальності автовласників.

Це стосується осіб, які брали участь у бойових діях, постраждали під час Революції Гідності, а також людей з інвалідністю, яка пов’язана з війною. Це правило застосовується до них, якщо вони особисто керують своїм автомобілем, а також до осіб, які керують автомобілем у присутності осіб із першою групою інвалідності, пише SUV News.

Важливо, щоб водій або особа, за якою закріплене авто, були його законними власниками або мали документи на право керування цим транспортним засобом. У випадку аварії, де одна з осіб, звільнена від обов’язку страхування, винна, перш за все, потрібно негайно сповістити про ДТП відповідний підрозділ Національної поліції.

Після цього треба обмінятися контактами та страховими даними з іншими учасниками аварії. Також важливо зробити все можливе для зменшення можливих збитків після аварії.

Не пізніше трьох робочих днів після аварії потрібно надіслати письмове повідомлення до Моторного (транспортного) страхового бюро України з деталями місця пошкодження автомобіля, контактними даними та адресою. Якщо водій з серйозних причин не може виконати ці обов’язки вчасно, це повинно бути підтверджено офіційними документами.