На виставці у Львові експонується раритетний мотоцикл NSU 201 ZDL 1934 року. Особливістю моделі є те, що мотоцикл 80 років лежав у землі.

Транспорт відкопали торік у Радехівському районі Львівщини звідки він відправився до музею. Мотоцикл має повний комплект, залишились навіть гайкові ключі та запасні свічі запалення. Неймовірно, але навіть в баку до цих пір знаходився бензин.

Невідомо за яких обставин, але мотоцикл спеціально залишили в землі. На ньому був шар смазки, котра утворила своєрідну кірку і врятувала метал від іржі, інформує Wheel News.

Колекціонер Любомир Полюга кілька місяців працював над відновленням NSU 201 ZDL. Також майстер хотів дізнатись історію даного транспорту. Виявилося, що власником мотоцикла був ветеринар. Коли у 1939 році почалася Друга світова війна і на Львівщину прийшли радянські війська, то вони почали конфісковувати транспорт у населення. Тому й було вирішено закопати байк на подвір’ї.

NSU 201 ZDL — це 200-кубовий мотоцикл потужністю 6,5 к. с., котрий має 4-ступінчасту механічну КПП. Байк міг розігнатись до 70 км/год.