Дехто й досі інстинктивно асоціює легкові автомобілі із седанами. І це незважаючи на те, що теперішній час можна назвати справжньою епохою одержимості кросоверами та позашляховиками. Але це не означає, що виробники повністю відмовляються від традиційного кузова. Прикладом тому є новий Volkswagen Passat Pro 2025 року, який скоро вийде в Китаї, пише Wheel News.

Passat Pro насправді – це не єдиний середньорозмірний седан, який випускається в Піднебесній. Нещодавно був розсекречений новий Matogan. Він розроблений Volkswagen спільно з FAW. А Passat Pro зі свого боку буде випускатися на спільному підприємстві з SAIC. Напередодні офіційного дебюту цього автомобіля на сайті китайського Мінпрому було опубліковано фотографії машини, які розкривають її зовнішній дизайн.

Дизайн новинки доволі передбачуваний, але при цьому нудним його не назвеш. Автомобіль нагадує європейський Passat тільки в кузові універсал. При цьому седан трохи більший за останній у плані габаритів і колісної бази. Автомобіль буде доступний з колесами діаметром від 17 до 19 дюймів. Чому новинку наділили приставкою “Pro” у назві – поки що не зрозуміло. Щодо салону, то його фотографій поки що немає. Є ймовірність, що він буде виконаний в одній стилістиці з Matogan. Моторна лінійка седана охоплює базовий 1,5-літровий агрегат на 158 к.с. і потужніший 2,0-літровий двигун на 217 к.с. При цьому європейський Passat має в своєму розпорядженні підключаються і м’які гібридні установки, дизелі та бензинові ДВС.