В Україні все частіше і частіше люди почали оскаржувати свої штрафи за неправильне паркування. Часто водії, які отримали штраф, відразу його сплачують, але квапитися з цим не варто. Юристи радять спочатку уважно перевіряти, чи було покарання справедливим, а вже потім переходити до оплати, інформує Znaj.ua.

За українським законодавством, штраф за паркування у недозволеному місці становить 340 гривень, але якщо ваше авто перешкоджає іншим учасникам дорожнього руху, сума може збільшитися до 1445 гривень.

Для того, щоб притягнути вас до відповідальності, інспектор поліції повинен мати конкретні докази. Він має показати, що ваш автомобіль знаходився в забороненому місці більше ніж 5 хвилин.

Також поліція має довести, що ви не зупинялись там для того, щоб забрати чи висадити пасажирів, або для завантаження чи вивантаження товарів. А припаркували авто і пішли по своїм справам.

Якщо у поліції немає таких доказів, ви можете сміливо оскаржувати штраф у суді. Якщо ви сплатите штраф без оскарження, це означатиме, тільки одне, що ви визнали свою провину і втратите можливість оскаржити покарання.