Далеко не всі автомобілі зберігаються в однакових умовах, тому згодом деякі водії стикаються з тим, що ремонтувати машину коштує дорожче, ніж купити нову. Але іноді на дорогах можна зустріти автомобіль, який ви бачили в американських фільмах з 90-х років і дивуєтесь, як вона ще їздить через стільки часу.

Видання «Новини Pro» розповіло про п’ять автомобілів, які практично неможливо «вбити».

Toyota Camry

Автомобіль вперше виїхав на дороги ще 1982 року. Переживши відтоді кілька трансформацій, незмінним залишається лише одне: Camry залишається надійним автомобілем, навіть якщо за кермом абсолютний новачок. Автономна підвіска та потужний двигун роблять цей автомобіль одні з найнепереможніших на авторинку.

Honda Civic

Японська модель демонструє високу надійність на дорозі. Ця марка автомобілів відома своїм досить міцним двигуном, а також гарною керованістю. Водії також відзначають міцність машини та її довговічність, а також те, що ремонтувати транспортний засіб дуже рідко.

Subaru Impreza

Ще один «японець» у нашій добірці, щоправда, цей транспортний засіб, крім надійності, ще й поєднує в собі спортивний характер. Ця модель має повний привід, завдяки чому водію легко керувати автомобілем. Також у Subaru досить висока прохідність. З цією машиною можна впевнено відчувати навіть у найскладніших ситуаціях.

Toyota Prius

Досить надійна машина, яка, до того ж, споживає мало палива. У 2023 році з’явилася інформація, що автовиробник планує замінити гібридний Prius на електрокар, але експерти сумніваються, що такі зміни завадять автомобілю і далі впевнено почуватися на ринку. До речі, з 1997 року Toyota реалізувала шість мільйонів одиниць Prius.

Mercedes-Benz S-Class

Напевно, «найневбивніша» машина на авторинку. Марка, знайома багатьом українцям, з’явилася ще на початку 1950-х. У наступні роки цю машину використовували для перевірки нових систем. Наприклад, автовиробник саме на Mercedes-Benz S-Class тестував:

  • як працюють подушки безпеки;
  • покращення в антиблокувальних системах;
  • голосове керування.

Крім того, майже відразу після появи ця марка стала головною в модельній лінійці Mercedes-Benz.

Який автомобіль ламається вкрай рідко

Багато експертів сходяться на тому, що однією з таких машин можна вважати японський седан Nissan Almera Classic. Крім високого рівня надійності та стійкості до поломок, водії можуть користуватися автоматичною коробкою передач, яка перевершує за довговічністю традиційну «механіку».

Підвіска створена на базі напрямних стійках спереду, що дозволяє продовжити експлуатацію автомобіля. Також у моделі є:

  • барабанні гальма спереду та ззаду;
  • 1,6-літровий 108-сильний двигун;
  • кліренс 166 міліметрів.

Автовиробник запевняє, що експлуатаційний ресурс машини становить 300 тисяч кілометрів, що дозволяє цій машині ламатися не так часто, як решта моделей.

До речі, найнадійнішою машиною у світі вважається Audi TT. Експерти кажуть, що за підсумками 2023 року саме ця марка авто, як правило, ламається рідше за решту.