На європейський ринок вийшла оновлена Skoda Superb 2024 року в кузовах ліфтбек і універсал. Спочатку будуть доступні тільки базові версії. Тепер у продаж надходять найефективніші модифікації чеської моделі, включно з гібридними з під’єднуваним повним приводом. Ліфтбек у цьому виконанні коштує мінімальні 49,6 тисячі євро, універсал – 50,45 тисячі.

Зараз чеська модель поки що продається на німецькому ринку. Але найближчими тижнями вона з’явиться в інших європейських країнах, інформує Wheel News. Стандартно автомобіль комплектується 1,5-літровим двигуном із турбонаддувом, максимальна віддача якого досягає 150 к.с. Разом із ним запропоновано електромотор, у поєднанні з яким ДВЗ видає до 204 к.с. Вбудований акумулятор ємністю 25,7 кВт*год забезпечує запас ходу на електротязі в 100 кілометрів. У цій зв’язці передбачається ще й 6-ступінчаста автоматична КПП.

Також покупцям запропонована версія з 2-літровим турбованим двигуном, який видає до 265 к.с. Він доповнюється 7-діапазонним “роботом” і повним приводом.

Стандартно чеська модель із зазначеними агрегатами комплектується світлодіодною оптикою, автоматичними фарами головного світла, сімома подушками безпеки, внутрішнім дзеркалом з автозатемненням, 10-дюймовим сенсорним екраном, передніми кріслами з масажем і вентиляцією, безліччю датчиків та іншими опціями.