Південнокорейська компанія Kia готує анонс невеликого електромобіля EV2, якому деякі джерела приписують початкову вартість менше $15 000 (близько 600 000 гривень за актуальним курсом) на домашньому ринку. Прототип Kia EV2 нещодавно був помічений на дорогах і потрапив на відео.

Канал Shorts Car опублікував невеликий ролик, на якому зображений закамуфльований компактний кросовер, що рухається в потоці машин. Подібні обриси характерні для багатьох компактних машин, що продаються на японському внутрішньому ринку, а в Південній Кореї найближчим родичем EV2 за компонувальною ідеологією міг би вважатися Kia Ray EV. У пропорціях EV2 проглядається схожість з Kia Soul, який пропонували виключно з переднім приводом, тому і EV2 «кросовером» можна вважати вельми умовно.

Автори відеоролика припускають, що Kia EV2 на внутрішньому ринку Південної Кореї буде пропонуватися за ціною від $14 500, тим самим склавши конкуренцію Kia Ray EV. Наміри Kia офіційно представити електромобіль EV2 підтверджені офіційно, причому керівництво компанії підкреслює, що для майбутнього марки недорогі електромобілі дуже важливі. Безпосередньо EV2 стане «унікальною і важливою моделлю» Kia на деяких ринках на кшталт європейського, як переконаний генеральний директор компанії Сон Хо Сун (Song Ho-Sung).

До речі, в Китаї компанія Kia з листопада вже пропонує електромобіль EV5 за ціною близько $20 000, тому в її здатності запропонувати EV2 за нижчою ціною можна практично не сумніватися. Все питання полягатиме в тому, як далеко машина з такою вартістю і напевно не дуже ємною тяговою батареєю зможе проїхати без підзарядки. Числові індекси в ієрархії моделей Kia можуть не говорити про цінове позиціонування безпосередньо. Наприклад, влітку має дебютувати EV3, який коштуватиме близько $30 000, більший за пропонований за $20 000 електромобіль EV5.