Седан Toyota Camry, який презентували у США ще у листопаді минулого року, офіційно вийшов на американський ринок.

Зовні оновлений седан Toyota Camry в кузові XV80 виявився схожим на актуальну версію Toyota Prius, а інтер’єр з повноцінною цифровою «приборкою» та збільшеним, буквально «вживленим» у передню панель дисплеєм медіакомплексу вийшов ще більш презентабельним.

По-справжньому радикальні зміни відбулись під капотом, пише MMR. Японці відмовились від 3,5-літрового мотора – замість нього в гамі Camry панує гібридна система Toyota п’ятого покоління (THS 5), що об’єднує в собі 2,5-літровий чотирициліндровий ДВЗ і два електромотори. Загальна віддача установки становить 228 кінських сил у передньопривідній версії та 235 «коней» у повнопривідній, де, до всього іншого, додається ще й третій електромотор, який виступає в ролі генератора.

Усі версії авто отримали комплекс систем безпеки Toyota Safety Sense 3.0, що включає систему попередження зіткнень (автоматично розпізнає транспорт і пішоходів, що з’являється на шляху), адаптивний круїз-контроль, систему допомоги при виїзді зі смуги руху, систему розпізнавання дорожніх знаків, автоматичне перемикання між ближнім та далеким світлом, функція моніторингу «мертвих» зон та систему попередження про перехресний рух позаду.

Базовий «гібрид» обійдеться у 28,4 тис. доларів, а за найбагатшу за оснащенням версію доведеться віддати 34,6 тис. доларів.