На автостраді неподалік німецького Штутгарта розбили рідкісний суперкар Ferrari F40. За кермом був співробітник дилерського центру, в якому продавався автомобіль. Про це розповіли на сайті Autoevolution.

Ferrari F40 випускався з 1987 по 1992 рік. Усього було створено 1315 таких автомобілів.

Суперкар Ferrari F40 є останньою моделлю, розробленою за життя засновника бренду Енцо Феррарі. Це був найшвидший автомобіль свого часу.

Що відомо про ДТП

Інцидент стався 21 квітня у тунелі, який проходить через швидкісну автостраду. За кермом був 24-річний співробітник дилерського центру, який продавав рідкісний автомобіль.

Достеменно невідомо, що спричинило ДТП. Найімовірніше інцидент міг статися через перевищення швидкості, недосвідченості водія чи механічної поломки суперкара.

Через сильне зіткнення передня частина суперкара була сильно пошкоджена. Від удару капот, передній бампер та крило були відірвані від кузова автомобіля. Також були пошкоджені передня підвіска та радіатор.

Суперкар підлягає відновленню, проте ремонт такого дорогого авто вимагатиме величезних вкладень. Цей автомобіль було виставлено на продаж за 3,2 мільйона доларів. На щастя, водій не отримав жодних травм.

Характеристики Ferrari F40

Ferrari F40 оснащений 2,9-літровим турбованим двигуном V8 потужністю 478 к.с. і 577 Нм крутного моменту. Він працює у парі з 5-ступінчастою механічною коробкою передач.

Розгін від 0 до 100 км/год займає 4,1 секунди. Максимальна швидкість становить 324 км/год, що є рекордом для серійних автомобілів 1980-х років.

Під час розробки Ferrari F40 інженери орієнтувалися на перегонові боліди “Формули-1”. Суперкар не має аудіосистеми та навіть традиційних внутрішніх дверних ручок. Завдяки цьому вага автомобіля становить лише 1100 кг.

Ferrari F40 був спроєктований для поїздок перегоновим треком, але авто можна експлуатувати й на дорогах загального користування. Проте для керування таким автомобілем потрібно бути досвідченим водієм.