Усі власники автомобілів виражають свої емоції за кермом по-різному. Щодня водії потрапляють у стресові ситуації на дорозі, коли їм хочеться «вибухнути», але зазвичай це проявляється лише у гудках, гнівних вигуках та лайці.

За дослідженням компанії Nextbase, вік водія впливає на рівень агресії за кермом, і міленіали виявилися найбільш агресивними серед усіх вікових груп, пише SUV News.

Більше половини учасників опитування (59%) заявили, що вони стикнулися з ситуаціями дорожньої агресії, при цьому 27% з них зазначили, що це трапляється досить часто. Найбільш поширеними причинами таких ситуацій є обгін або непристойні жести від інших водіїв. Таку агресивну поведінку частіше виявляють чоловіки, ніж жінки.

Загальний висновок полягає в тому, що міленіали проявляють найбільшу агресію на дорозі, що підтверджується їхньою причетністю до 47% випадків. Представники покоління X (44-58 років) виявляють агресивну поведінку у 21,4% випадків, а покоління Z (16-28 років) – у 19,7% випадків.

Міленіали показали небезпечну поведінку за кермом. Майже половина випадків агресивної поведінки на дорозі припадає на цю вікову групу. Є припущення, що це може бути пов’язано із сприйняттям ризику в цьому віці.

Серед автомобільних марок водії яких найчастіше проявляють агресивну поведінку, перше місце посідає Ford, за ним йдуть Toyota і Volkswagen. У середині списку розташовуються BMW і Mercedes-Benz, а найменш агресивними водіями є представники Nissan і Skoda.

Типовий дорожній хуліган може бути чоловіком у віці 38 років за кермом Ford Mustang. Він може підрізати інших водіїв, часто використовувати сигнал довгий час і показувати середній палець у будь-якій неприємній ситуації на дорозі.

Важливо усвідомлювати, що будь-хто може потрапити у неприємну ситуацію на дорозі з різних причин. Тому важливо знаходити способи вирішення конфліктів без застосування насильства.