У автомобілів із переднім, заднім або повним приводом шини зношуються по-різному. Наприклад, у автомобілів з переднім приводом передні колеса використовуються для керування та гальмування, тому переміщення їх місцями допомагає вирівняти їхнє зношування і подовжити термін служби шин.

Фахівці СТО рекомендують замінювати шини щорічно або при пробігу від 7500 до 10000 кілометрів, коли відбувається сезонна заміна, пише SUV News.

Спосіб перестановки шин залежить від типу шин на автомобілі. Направлені шини мають спеціальний малюнок протектора, який оптимізований для обертання колеса у певний бік. Для ротації таких шин потрібно просто поміняти передні ліву та задню ліву, а також передню праву та задню праву шини місцями.

Ненаправлені шини можна ставити на авто будь-яким боком, бо вони не мають конкретного напрямку обертання. Якщо у вас задній привід, переставте передні шини на протилежні сторони задньої вісі: передня ліва на задню праву, передня права на задню ліву. Задні шини просто ставте на передні місця без зміни боків. Якщо у вас передній привід, зробіть навпаки: перемістіть задні шини на протилежні сторони передньої вісі, а передні шини ставте на задню вісь без зміни сторін.

Якщо мова йде про асиметричні шини, то малюнок протектора на них різний ззовнішньої та внутрішньої сторін. На таких шинах зовнішня і внутрішня сторони відрізняються за написами “Outside” та “Inside” відповідно.

Для перестановки асиметричних шин треба поміняти місцями ліве переднє колесо з правим заднім і навпаки. Також потрібно поміняти місцями праве переднє колесо з лівим заднім. Це потрібно зробити так, щоб напис “Outside” був ззовні.

Також важливо зазначити, що поширена думка про рівномірне зношування шин у повнопривідних автомобілях є невірною. Тому перестановка шин на повнопривідних автомобілях також необхідна.