В Україні нерідко можна стати свідком ситуацій, коли водії на повній швидкості мчать дорогою по калюжах, не думаючи про пішоходів, які йдуть поруч. Обризкані водою і багнюкою люди можуть тільки крикнути автомобілісту навздогін кілька «ласкавих» слів і змиритися зі своїм правовим безпоміччям, адже наше законодавства не передбачає ніякого покарання для таких автохамів. Але є країни, де за подібні дії доведеться відповідати за всією суворістю закону, інформує «Автотема».

Так, у Великобританії ще з 1988 року прийнято закон, що встановлює відповідальність водіїв транспортних засобів у подібних випадках. За оббризкування пішохода поліцейські можуть прямо на місці події оштрафувати водія приблизно на 100 фунтів стерлінгів або майже на 5 тисяч гривень за актуальним курсом. Та якщо справа дійде до судового розгляду, то розмір стягнення може підскочити до 5 тисяч фунтів стерлінгів (245 тисяч гривень).

Як би там не було, водії і пішоходи повинні ставитися один до одного з повагою і не створювати один одному неприємностей. Українське законодавство далеке від ідеального, але ніщо не заважає учасникам руху поводитися гідно.