Модельний ряд ЗАЗ нещодавно поповнився міжміським автобусом А09, який побудований на вузлах та агрегатах Mercedes-Benz.

Машина завдовжки 9185 мм має 35 комфортабельних місць для сидіння. Докладніше з цим автобусом можна було ознайомитись на Форумі міжнародних автобусних перевезень «З’єднаємо людей та міста», який пройшов у Києві 22 березня, пише «Автоцентр».

На цьому форумі машина стояла поряд із вже відомою приміською моделлю ЗАЗ А08, побудованою на шасі Asia Star. Що й казати, зовні автобуси дуже схожі. Якщо не брати до уваги різницю в довжині (+1425 мм), то модель А09 візуально можна ще відрізнити по додатковому, третьому повітрозабірнику в носовій частині.

Що ж до двигуна, то це 3,9-літровий турбодизель 4D34I (Євро 5), добре відомий по вантажівках Fuso Canter. Він розвиває потужність 170 к. с., максимальний крутний момент 520 Нм та агрегатується з механічною 6-ступеневою коробкою передач.

Водій оцінить функціональну панель приладів і, звичайно ж, зручне кермо з зіркою Mercedes-Benz. Не залишиться поза увагою й комфортне крісло Pilot з численними регулюваннями. В одному з автосалонів “УкрАвто” новинка продається за 3,46 млн грн.