Власник автомийки зауважив, що більшість водіїв неправильно миють свої автомобілі. Вони спочатку обливають машину водою, а потім наносять піну. Експерт пояснив, чому це не варто робити і як правильно мити автомобіль, інформує SUV News.

Експерт також зауважив, що використання води може бути виправданим лише у випадках, коли на автомобілі є густий шар бруду. У інших випадках вода під великим тиском може розплескати тверді частинки бруду по кузову, що в свою чергу може спричинити пошкодження лакофарбового покриття через абразивну дію.

Правильним способом миття автомобіля є спочатку нанесення піни знизу вгору. Це дозволяє активним компонентам піни діяти на найбільш забруднені ділянки, оскільки на них піна буде триматися тривалий час. Верхня частина автомобіля, зазвичай, менше забруднюється, тому для неї довший контакт з піною не є обов’язковим.

Експерт радить зачекати 1-2 хвилини, щоб піна могла м’яко і ретельно видалити більшу частину бруду з кузова, хоча для контакту з кузовом достатньо 30 секунд. Після цього рекомендується змивати піну водою зверху вниз, щоб не розмазувати бруд по кузову.

Необхідно уникати широких рухів, які розповсюджують піну по всій машині. Достатньо спочатку обробити дах, а потім видалити залишки по всьому периметру, тримаючи пістолет зверху. Таким чином можна швидше і ефективніше очистити автомобіль.