Українців, які працюють далекобійниками, після повернення відправлять на фронт. Як стверджує Українська асоціація міжнародних автоперевізників, подібні ситуації вже відбувалися. Про це пише META.

Так, деяких водіїв буквально зняли з рейсу в Закарпатській області, щоб доставити силою до територіального центру комплектування.

Їх зупиняють нібито для перевірки документів, але після цього запрошують пройти до ТЦК. Якщо водії не хочуть відвідувати центр комплектування добровільно, їх доставляють силою.

В асоціації повідомляють, що воєнкоми запевняють водіїв у необхідності перевірки документів, після чого ті нібито зможуть вирушити далі у своїх справах, але їх мобілізують, а зв’язок із водіями зникає.

Пресслужба Закарпатського ТЦК і СП уже відреагувала на цю інформацію. Там водіїв вантажних авто назвали такими ж громадянами України як і решту.

У ТЦК пишуть, що під час огляду документів на КПП не завжди є можливість перевірити військово-облікові дані водіїв. В таких випадках військовозобов’язаним пропонують проїхати в територіальні центри комплектування та соціальної підтримки для уточнення даних.

Вантажівки в такому разі залишаються під наглядом поліцейських. У пресслужбі підкреслили, що дані в системі «Шлях» не мають нічого спільного з військовим обліком.

Громадян закликали оновити дані про себе, а також об’єднатися і спрямувати зусилля на боротьбу з повномасштабною агресією.