Після сильного дощу багато автомобілів мають не дуже охайний вигляд. Деякі автовласники не надає цьому великого значення, відкладаючи мийку машини на більш зручний час. Експерти впевнені, що це є великою помилкою, оскільки, крім надання авто непривабливого вигляду, негода піддає його ризику пошкодження.

Дощова погода, особливо в поєднанні із зимовими умовами, може бути особливо небезпечною для автомобіля, пише «Твоя машина». Пил і бруд, змішані з дощовою водою, можуть створювати агресивне середовище, аналогічне кислоті, для кузова і лакофарбового покриття. Дорожня сіль і реагенти, що використовуються для боротьби з льодом, можуть спровокувати іржу і пошкодження металевих деталей, а також ходової частини автомобіля.

На думку експертів, необхідно якомога швидше чистити автомобіль після дощового дня або часу, проведеного на засоленій дорозі. Навіть якщо на перший погляд кузов здається чистим, сліди бруду і солі можуть залишатися в непомітних місцях і поступово завдавати шкоди. Іржа, спричинена дією солі та вологи, може поширюватися швидко, тому важливо регулярно чистити та обслуговувати автомобіль, особливо в зимові місяці.

Чистка автомобіля після поганої погоди не тільки допомагає зберегти його зовнішній вигляд, а й збільшує його термін служби. Для ефективного очищення рекомендується використовувати воду, мило і м’яку губку або щітку, щоб уникнути подряпин і пошкоджень поверхні. Також можливе застосування воску, щоб створити захисний шар, який відштовхує воду та бруд і запобігає пошкодженню кузова.