Кожен водій під час руху повинен розуміти, скільки палива залишилося в баку його авто. На сучасних машинах із цим немає жодних проблем, оскільки бортовий комп’ютер розраховує запас ходу. Однак як бути з моделями старшого віку?

На будь-якому автомобілі, незалежно від його віку, присутня кнопка, що дозволяє скинути добовий пробіг машини. Саме цією клавішею і доведеться скористатися, щоб отримати інформацію щодо залишків пального в баку і реального запасу ходу ТЗ. Кнопку необхідно затиснути в той момент, коли вимкнено запалювання. Далі потрібно повернути ключ у замку і відпустити її. Це дасть змогу запустити режим діагностики систем транспортного засобу.

Наступним кроком автолюбителю слід двічі натиснути на клавішу, щоб на екрані бортового комп’ютера відобразився значок колонки. Також будуть виведені поточні показники за обсягом палива, що залишилося. Варто зазначити, що такий порядок дій передбачено не для кожного автомобіля. В основному за допомогою цих маніпуляцій можна отримати результат на моделях марок Renault і Nissan. Крім того, таку саму низку маніпуляцій необхідно зробити, щоб подивитися показники для вітчизняних Lada.

Хотілося б нагадати, що для інших автомобілів також передбачена можливість відстеження реальних залишків палива за допомогою бортового комп’ютера. Щоправда, маніпуляції для цього доведеться проводити інші. Що стосується правильного порядку дій, то розібратися з цим можна, вивчивши технічний опис до автомобіля. Якщо немає часу читати товсту брошуру і шукати відповідну відповідь, то можна скористатися інтернетом, де для кожної моделі прописана необхідна інформація.

Важливо розуміти, що автолюбитель завжди повинен володіти інформацією про те, який реальний запас пального залишається в баку. Це дасть змогу не опинитися без пального в найбільш невідповідний момент. Особливо, якщо до найближчої заправної станції далеко. Що стосується самого індикатора на приладовій панелі, який показує рівень пального в баку, то він рідко буває інформативним і повною мірою не може дозволити автомобілісту об’єктивно оцінити запас.

До слова, бувалі автомобілісти на цей випадок завжди виводять на приладову панель такий показник, як запас ходу. Зрозуміло, цей параметр також змінюється залежно від того, в яких умовах пересувається транспортний засіб. Однак більшою мірою це дає можливість водієві розуміти, коли реально потрібно відвідати заправну станцію, а коли цього процесу можна уникнути і відтягнути поповнення запасів палива на певний часовий відрізок. Варто зазначити, що в такий спосіб можна подивитися реальний запас пального, в якому не враховуватиметься резерв у кілька літрів, присутній на більшості сучасних автомобілів.