У Китаї презентували бюджетний електромобіль FAW Bestune Pony за ціною всього $4000-4850. Приблизно стільки ж коштує вживаний Daewoo Lanos у хорошому стані.

Компактний міський електромобіль сягає всього 3 м у довжину, проте є чотиримісним, повідомляє Gazeta.ua із посиланням на сайт Autohome. Авто пропонують у модифікаціях із запасом ходу 122 і 170 км.

«Електромобіль FAW Bestune Pony — новий конкурент Wuling HongGuang Mini EV та Chery QQ Ice Cream. Це мініатюрне міське авто із оригінальним дизайном. У нього короткий капот, висока віконна лінія, великі фари та малі кути нахилу стійок даху. Можна вибрати також нестандартне двоколірне забарвлення», — сказано в повідомленні.

Новий FAW Bestune Pony оснастили 27-сильним мотором, який дозволяє розвивати 100 км/год. На вибір доступні батареї на 9,4 та 13,9 кВт∙год: запас ходу складає 122 і 170 км, відповідно. Пізніше лінійку поповнить кабріолет.

Габарити FAW Bestune Pony:

  • довжина — 3000 мм;
  • ширина — 1510 мм;
  • висота — 1630 мм;
  • колісна база — 1953 мм.

Маленьке авто є чотиримісним, хоча задні сидіння більше підійдуть для дітей. Китайський електрокар оснастили цифровим щитком приладів та величезними кнопками на передній панелі. За доплату доступна камера заднього виду із 7,0-дюймовим екраном.