У Києві сфотографували седан Mercedes-Benz E-Class 2004 року в зарядженій версії від AMG. Потужна спортивна модель є рідкістю на українських дорогах. Його світлини опублікували на сторінці t.o.p.c.a.r.s_ua в Instagram, повідомляє «Фокус».

Цей Mercedes E55 AMG — раритет не тільки в Україні. Усього випустили лише 12 000 таких авто. Свого часу це був один із найшвидших седанів у світі. Під капот Mercedes E-Class W211 встановили величезний 5,5-літровий V8 із механічним компресором. Двигун розвиває 476 к. с. і надзвичайно тяговитий, адже крутний момент сягає 700 Нм.

Із 5-ступінчастою автоматичною КПП Mercedes E55 AMG здатен розігнатися до 100 км/год за 4,7 с, а його максимальна швидкість обмежена на позначці 250 км/год. Також доопрацьована підвіска авто та встановлені збільшені гальма.

Цікаво, що заряджена версія не дуже сильно відрізняється зовні від стандартного Mercedes E-Class W211. Е55 видають скромний обвіс, чотири вихлопні труби та збільшені диски. У салоні встановлені спортивні крісла.