Старіючи, транспортні засоби вимагають витрат на ремонт, не кажучи уже про обслуговування. Зі старінням автомобілі вимагають ще більше і більше грошей. Та серед них є ті, які вважаються більш економними, ніж інші. З’ясувалось, що це переважно американські марки. Про це свідчить звіт Сonsumerreports, інформує «Телеграф».

Найдешевші в обслуговуванні марки автомобілів – це насамперед американські марки. Виявилося, що Tesla є найдешевшим брендом загалом щодо технічного обслуговування та ремонту. Натомість німецькі бренди класу «люкс», як-от BMW, як правило, мають найвищі витрати на технічне обслуговування та ремонт.

Порівняння витрат на технічне обслуговування нових автомобілів ускладнюється тим фактом, що деякі марки, зокрема BMW і Toyota, пропонують безкоштовне обслуговування нових авто. Протягом перших двох років машини, як правило, потребують лише базового технічного обслуговування, як-от заміни масла та шин, на які часто поширюється гарантія.

Однак аналіз показує, що витрати на технічне обслуговування та ремонт можуть «зрости» після закінчення періодів гарантії та безкоштовного обслуговування.

Отже, ТОП-5 найдешевших в обслуговуванні брендів авто:

Tesla;
Buick;
Toyota;
Lincoln;
Ford.

Найдорожчими в обслуговуванні є Land Rover, Porsche та Mercedes-Вenz. Ці авто найбільше розорять своїх власників.