За останні 80 років компанія Toyota заслужила репутацію виробника одних із найнадійніших автомобілів, а її автомобілі користуються величезною популярністю у всьому світі, включаючи Україну. Вражаючі показники продажів марки в США у 2023 році, коли Corolla, Camry, Tacoma і RAV4 стали автомобілями, що найбільше продаються у своїх класах, зайвий раз підтверджують це.

Однак, як і всі бренди, Toyota зробила чимало помилок. HotCars проаналізувала дані, якими власники автомобілів Toyota поділилися у JD Power, Consumer Reports та інших джерелах, щоб з’ясувати, які з машин бренду найменш надійні.

Toyota bZ4X стала найменш надійною новою моделлю. Це Toyota з найнижчим рейтингом у 2024 році з рейтингом надійності JD Power 64, що приблизно на десять пунктів нижче, ніж у основної частини модельного ряду Toyota. Consumer Reports оцінює його у 2024 році ще нижче – 47/100.

Найчастішою проблемою, з якою стикаються власники, стали болти маточини, внаслідок чого існує ризик відвалу колеса під час руху. Також деякі клієнти скаржилися на повну розрядку акумулятора за два тижні, незалежно від місця паркування.

За останні 20 років найненадійнішою Toyota визнали спорткупе GR Supra 2021 року. Скарги стосуються масложеру у версій із трилітровою шісткою від BMW, системи допомоги при гальмуванні та роботи натягувачів ременів безпеки.

Найненадійнішою Toyota в історії став мінівен Sienna. У нього швидко виходять з ладу механізм розсувних дверей, тріскається панель приладів, ламається кисневий датчик.