Практично кожен автовласник хотів би, щоб його машина служила йому якомога довше. Однак довговічність автомобіля багато в чому залежить якраз таки від поведінки водія. Тому важливо правильно експлуатувати транспортний засіб, щоб не мати з ним проблем.

Експерти видання «РБК-Україна» з посиланням на досвідчених автомеханіків відзначили 6 речей, які категорично не слід робити зі своєю машиною.

Не нехтуйте обслуговуванням автомобіля

Довга і безвідмовна робота автомобіля неможлива без регулярного техобслуговування. Для кожного механіка це “золоте правило”, тому ви ніколи не побачите машину досвідченого фахівця, в якій не замінено мастило, фільтри або інші витратні матеріали.

Уникайте використання неоригінальних запчастин

Це загрожує найрізноманітнішими проблемами, аж до серйозних несправностей і дорогого ремонту. Прагнення заощадити на “репліках” може загнати автовласників у ще більшу фінансову яму.

Не використовуйте паливо, яке не підходить для вашого авто

Жоден, навіть найнадійніший, двигун не витримає, якщо довго “напихати” його контрафактним паливом. Механік, який поважає себе і свій автомобіль, ніколи не заллє в паливний бак сумнівне пальне.

Не стеліть гумовий килимок, який не підходить за розміром

Це може здатися дурницею, але великі килимки можуть створити серйозну проблему, перекриваючи педалі. У певний момент це може призвести до аварії.

Не ігноруйте сигнали на приладовій панелі

Ці індикатори спеціально були розміщені прямо навпроти водія, щоб звертати на себе увагу. Нехтування подібними попередженнями може призвести до серйозних поломок і навіть аварій.

Не купуйте б/в шини

Економія на гумі може здатися чудовою ідеєю, але важливо розуміти, що від її якості залежить не тільки справність транспортного засобу або ваша безпека, а й витрата палива. Заощадивши на шинах, ви можете отримати підвищені витрати на пальне через використання “неправильної” гуми.