З приходом спекотних днів водіям важливо стежити за тим, що залишається у їх автомобілях, щоб уникнути пошкоджень чи небезпечних ситуацій. Експерти порталу «Апостроф» склали перелік речей, які настійно не рекомендується залишати в машині в спекотну погоду.

1. Електронні пристрої

Електронні пристрої, такі як телефони, планшети та ноутбуки, можуть постраждати від високих температур, які можуть пошкодити їхні внутрішні компоненти. Тому їх краще брати з собою, якщо ви виходите з автомобіля.

2. Вогненебезпечні матеріали

Запальнички, балони з газом і легкозаймисті рідини, можуть спричинити загоряння при високих температурах у салоні автомобіля. Тому краще уникати їх зберігання в машині під час спекотної погоди.

3. Аерозолі

Аерозольні продукти не рекомендується зберігати в автомобілі при високих температурах, оскільки вони можуть пошкодитися або стати причиною нещасних випадків. Краще тримати їх в прохолодному місці.

4. Ліки

Багато лікарських препаратів можуть псуватися від температурних змін і втратити свою ефективність, якщо їх залишити у закритій машині, особливо в спекотну погоду. Тому важливо бережно ставитися до їх зберігання і уникати надмірного нагрівання.

5. Їжа та напої

Молочні продукти, м’ясо, риба та яйця можуть швидко псуватися і стати причиною отруєння, якщо їх залишити в спекотному автомобілі на тривалий час. Краще зберігати їх у спеціальних сумках-холодильниках або в покриттях із термоізоляційного матеріалу.

Дотримання цих порад допоможе уникнути проблем і зберегти ваше здоров’я та цінні речі в безпеці під час спекотних днів. Важливо пам’ятати про те, що уважне ставлення до вмісту вашого автомобіля може уберегти вас від багатьох неприємностей на дорозі.