В Україні вдалося знайти раритетний Nissan Cima 1996 року. Розкішний седан F-класу є великою рідкістю не лише в Україні. Його світлини опублікували на сторінці chpsh.carspotting в Instagram, повідомляє «Фокус».

Справа в тім, що цей Nissan Cima Y33 — модель із правим розташуванням керма для внутрішнього японського ринку. За межами Країни Вранішнього Сонця продавали дещо змінений варіант седана під назвою Infiniti Q45.

Великий задньопривідний седан Nissan Cima сягає майже 5 м завдовжки, тобто свого часу він конкурував із Mercedes S-Class W140 і BMW 7 Series. Авто вирізняється стриманим і солідним дизайном.

Салон Nissan Cima оздоблено велюром і деревом. Цікаво, що уже в 90-х ця модель отримала сенсорний дисплей. Також для авто пропонували двозонний клімат-контроль, ESP, датчик світла, навігація, електроприводи сидінь і керма. У 1999 році серед опцій з’явився навіть адаптивний круїз-контроль.

Під капотом Nissan Cima Y33 встановлено 4,1-літровий V8 потужністю 271 к. с. Із 4-ступінчастою автоматичною КПП розгін до 100 км/год займає 8,7 с, а максимальна швидкість обмежена на позначці 180 км/год.