Кросовери – універсальні автомобілі, що останнім часом стали мейнстрімом. Ці моделі зі стилістичними ознаками позашляховика стануть ідеальним вибором, якщо ви шукаєте надійність, комфорт та якість.

На авторинку є безліч універсалів підвищеної прохідності, однак не всі вони є втіленням ідеального співвідношенням ціни та якості. Експерти оприлюднили рейтинг найкращих кросоверів для водіїв, які прагнуть поєднання більшої практичності з низькими експлуатаційними витратами, повідомив OBOZ.ua.

Subaru Crosstrek

Subaru Crosstrek – дещо середнє між хетчбеком і повноцінним позашляховиком. Crosstrek має повний привід і підвищений дорожній просвіт у стандартній комплектації, тож він напрочуд ефективно здатен пересуватися в сільській місцевості та складних умовах. У базову комплектацію входить широкий набір технологій, включаючи технологію безпеки EyeSight від Subaru.

Kia XCeed

Kia XCeed – модель, що пропонує якісну практичність. Дизайн салону XCeed може здатися вибагливим поціновувачам футуристичного дизайну дещо застарілим порівняно з останніми моделями бренду, такими як Niro. У базову комплектацію Kia XCeed входить інформаційно-розважальна система з Apple Carplay і Android Auto, круїз-контроль і паркувальна камера. Авто має просторий 426-літровий багажник.

Ford Focus Active

Витримуючи конкуренцію позашляховиків, Ford Focus бути втіленням традиції та практичності. Якщо ви не можете вибрати між сімейним хетчбеком і одним із численних позашляховиків бренду, таких як Ford Puma або Kuga, Focus Active стане компромісним варіантом. Окрім деяких змін у зовнішньому стилі, Ford Focus Active оснащено оновленими компонентами підвіски, завдяки яким він краще справляється з поганим дорожнім покриттям і бездоріжжям.

Honda Jazz Crosstar

Honda Jazz пропонує вражаючу ефективність і маневреність, але це не найцікавіший суперміні. Саме тут на сцену виходить Jazz Crosstar зі своїм трендовим дизайном та надійною комплектацією. Jazz Crosstar оснащений 1,5-літровою гібридною силовою установкою e:HEV.

Dacia Sandero Stepway

Це не зовсім повноцінний 4×4, як Dacia Duster, але Dacia Sandero Stepway має такий же рівень надійності та комфорту, як і його побратим SUV. Маючи в основі комплектацію стандартного Sandero (який, у свою чергу, є опорою попереднього покоління Renault Clio), Sandero Stepway досить маневрений в управлінні, хоча іноді не завадило б трохи більше потужності.

Smart #3

Smart #3 є другою повнорозмірною моделлю, яка виникла після різкого перезапуску бренду. Цей повністю електричний кросовер може подолати понад 320 км на одному заряді. Авто розганяється від 0 до 100 км на годину лише за 3,7 секунди завдяки двомоторній силовій установці потужністю 422 к.с.

Skoda Kamiq

Skoda вже давно має репутацію постачальника чудових сімейних автомобілів, і експерти радять звернути увагу на Kamiq. Цей кросовер досить маленький на вигляд, але він спроєктований настільки вміло та якісно, щоб забезпечити максимальну практичність. Потужність подається від 1-літрового або 1,5-літрового бензинового двигунів, і обидва вони досить економні з офіційними показниками комбінованої економії WLTP. Також авто має достатньо місця для п’яти пасажирів, а 400-літровий багажник стане у нагоді для сімейних подорожей.