У Києві сфотографували кабріолет Ford StreetKa. Компактна модель є справжнім раритетом, хоч і не дуже дорогим – його зараз можна придбати за 5000-6000 доларів. Світлини авто опублікували на сторінці chpsh.carspotting в Instagram, пише Експерт.

Ідея створити кабріолет Ford Ka народилася на початку ХХІ сторіччя. У 2000 році показали концепт кар, розроблений в ательє Pininfarina. Саме ця італійська компанія і почала з 2003 по 2005 рік випускала серійний Ford StreetKa, причому щодня збирали всього по 5 авто.

Стилісти Pininfarina створили оригінальний дизайн Ford StreetKa, у якому плавні лінії поєднуються із гранями. Цікаво, що м’який складний дах кабріолета не має електроприводу – таким чином вирішили здешевити модель. Зате салон с оздоблений шкірою, а оснащення включає кондиціонер та підігрів крісел. До речі, спортивні сидіння запозичили у зарядженого хетчбека Ford Focus ST170.

Кабріолет Ford StreetKa пропонували лише з одним силовим агрегатом – 1,6-літровою 95-сильною четвіркою та 5-ступінчастою механічною КПП. Він здатен розігнатися до 100 км/год за 11 с та розвинути 172 км/год. Також встановили покращені гальма від Ford Fiesta Sport.