У сучасних автомобілях часто зустрічаються кнопки і функції, значення яких водії просто не розуміють. Нещодавно один з автомобілістів навіть звернувся по допомогу до спільноти Reddit, щоб зрозуміти, що йому робити із загадковою кнопкою у своїй машині. Користувачі рекомендували йому нізащо до неї не торкатися, пише «Твоя машина».

Йдеться про кнопку із зображенням автомобіля поверх двох закарлючок і слова “OFF”. Вона призначена для відключення протибуксувальної системи (АБС), також відомої, як система контролю тяги. Ця технологія дає змогу машині зберігати стійкість на дорозі, особливо на слизькій поверхні. Принцип її роботи полягає в тому, що конкретне колесо спеціально сповільнюється, якщо воно обертається занадто швидко під час пробуксовування. Це запобігає заносу автомобіля.

Лише у вкрай рідкісних ситуаціях експерти рекомендують відключати систему АБС. Це може бути випадок, коли машина застрягла в багнюці, льоду або гравії. Вважається, що без активної системи АБС вибратися з проблемної ситуації простіше. У більшості ж випадків відключати технологію категорично не варто, оскільки це може призвести до серйозних несправностей, включно з пошкодженням маховика зчеплення або порушенням калібрування комп’ютера автомобіля. Подальший ремонт може обійтися в кругленьку суму.