Українські автовласники знають, що є заборонені місця не лише для паркування, а й для зупинки, які часто позначені відповідними дорожніми знаками. Проте, у випадках форс-мажору зупинка там не вважається порушенням. До таких ситуацій можна віднести, наприклад, раптове закінчення пального в автомобілі. В цьому випадку можна використовувати аварійку, знайти пальне і якнайшвидше покинути заборонену зону.

У деяких країнах, проте, нестача пального може бути не приводом для звільнення від покарання, а навпаки – додатковою обтяжуючою обставиною.

На місцевих автобанах у Німеччині, де відсутні обмеження швидкості, а лише рекомендовані умови руху, заборонено робити зупинки. Якщо автомобіль раптово зупинився через нестачу палива, то водія оштрафують на 70 євро (близько 3 000 гривень), пише SUV News.

Місцеві законодавці вважають, що виїзд на автобан з недостатнім запасом палива є виявом недбалості водія. Вони вважають, що автовласник повинен перед поїздкою налаштувати автомобіль і перевірити рівень палива в баку, особливо умовах, коли зупинка заборонена. Закон стверджує, що дії водіїв, які не виконали свої обов’язки, можуть створити небезпеку для інших учасників дорожнього руху, тому вони повинні нести відповідальність за це.