Виробництво Ford Focus незабаром має припинитися. Випуск цієї моделі С-класу буде остаточно зупинено в середині 2025 року. Це підтвердив Мартін Сандер, керівник європейського підрозділу Ford Motor, в коментарі для Autocar, пише «Автотема».

Сандер зазначив, що компанія Ford не має наміру продовжувати виробництво моделі Focus. Замість цього, вони зосередять свої зусилля на розробці електромобілів, і вже найближчим часом очікується зростання виробничих потужностей цієї лінійки. Окрім того, до кінця поточного року планується додаткове розширення асортименту електрокарів марки.

Компанія Ford розглядає перспективу розробки невеликих електричних автомобілів, які б мали розміри, що відповідали б моделям Focus або Fiesta. Однак, ці новинки з’являться на ринку Європи лише після того, як будуть представлені чотири нові моделі електричних кросоверів.

Згортання виробництва Ford Focus було обумовлено не тільки орієнтацією на електромобілі, але й падінням інтересу до даної моделі, оскільки споживачі все частіше вибирають кросовери. Продажі Ford Focus знизилися з 870 тисяч одиниць у 2014 році до 207 тисяч у 2020 році та до 93 тисяч у 2022 році. Модель вже не продається на ринку Північної Америки.

Попри це, Ford Focus продовжує бути одним з найбільш популярних легковиків компанії. З моменту свого запуску у 1998 році було виготовлено понад 17 мільйонів авто, що перевищує навіть кількість вироблених легендарних Ford T. Більшою популярність користуються лише пікапи серії Ford F-Series.