Моделі автомобілів з більш тривалим очікуваним терміном служби зазвичай забезпечують надійність на довгі дистанції, дозволяючи водіям безпечно подолати сотні тисяч кілометрів без значних несправностей. Автомобільний журнал iSeeCars провів дослідження, щоб виявити найвитриваліші авто у світі, аналізуючи дані про продажі та реєстрації за минулі 20 років, повідомляє «Автотема».

В аналізі кожного автомобіля брали до уваги показники одометра, на основі яких обчислювали середню дистанцію, яку авто може подолати до виникнення значних технічних проблем.

Аналітичний огляд показав, що лідером за довговічністю серед автомобілів є Toyota Sequoia. Експерти встановили, що цей позашляховик в середньому може проїхати 475 555 км без несправностей.

На другій сходинці рейтингу опинилась Toyota Land Cruiser, яка демонструє вражаючу витривалість в 450 996 км, а на третьому місці розмістився Chevrolet Suburban з показником 427 654 км.

У переліку десяти найнадійніших авто також знайшли своє місце: Toyota Tundra, з потенційним терміном служби в 412 тис. км, GMC Yokon XL з показником 406 тис. км, Toyota Prius, який безпроблемно служить до 403 300 км, Chevrolet Tahoe з пробігом 403 тис. км, Honda Ridgeline, який може проїхати 400 200 км, Toyota Avalon, який витримує до 395 400 км, та Toyota Highlander Hybrid, який замкнув список з результатом 394 280 км.