Знання та виконання правил дорожнього руху є ключовими не тільки для дотримання законодавства, але й для забезпечення безпеки на дорозі як для самого водія, так і для інших учасників руху. Правильна зупинка за вказівкою поліціянтів може запобігти зайвим проблемам та знизити ймовірність ДТП. Про це розповіла «Автотема» із посиланням на «Дорожнього адвоката».

Дотримання вимог працівника поліції при зупинці потребує від водія особливої уваги та виконання конкретних правил, щоб уникнути правопорушень та можливих штрафів. Ось декілька корисних порад, які допоможуть вам безпечно зупинитися та уникнути неприємностей:

  • Увімкнути сигнал покажчика повороту

Перед тим як виїхати на обочину, необхідно увімкнути покажчик повороту. Це забезпечить інформування інших учасників дорожнього руху про ваші наміри змінити траєкторію.

  • Увімкнути “аварійку”

Важливо негайно включити аварійну сигналізацію після того, як ваш автомобіль зупинився на обочині. Це забезпечить безпеку, попереджаючи інших водіїв про ваш стоячий транспортний засіб.

  • Вибрати місце для безпечної зупинки

Обираючи місце для зупинки, слід дотримуватися дорожніх правил. Забороняється паркувати авто на пішохідних переходах, ближче ніж 10 м до них, на перехрестях або ближче, ніж на 10 м від них, а також ближче, ніж на 30 м від місць зупинки маршрутних транспортних засобів і т.д.

Ігнорування будь-якого з цих правил може призводити до штрафних санкцій. Поліція ретельно стежить за діями водіїв під час зупинки. В окремих випадках зловживання, інспектори можуть намагатися спровокувати порушення з боку водіїв.