Австрійський підрозділ американського стартапу в галузі виробництва електромобілів Fisker подав заяву про захист від банкрутства у вівторок. Це рішення було прийнято після того, як переговори з великим автовиробником про потенційні інвестиції не мали успіху, і тепер компанія шукає стратегічні варіанти для оптимізації своєї вартості.

Підрозділ Fisker GmbH заявив, що інші дивізіони компанії не включені в процес реструктуризації і продовжуватимуть працювати у звичайному режимі. Fisker зазнає фінансових труднощів, особливо після того, як у лютому компанія попередила про можливість припинення діяльності. Компанія стикається з сильною конкуренцією та зниженням споживчих витрат на тлі складної економічної ситуації, пише AmperCar.

Fisker продовжує активно вивчати всі доступні варіанти для максимізації вартості свого глобального бізнесу. 23 квітня компанія повідомила, що може подати заяву про банкрутство протягом 30 днів, якщо не отримає необхідної підтримки від своїх кредиторів та достатньої ліквідності для виконання поточних зобов’язань за боргами.