Сьогодні більшість нових транспортних засобів комплектуються системами кондиціонування. Проте деякі авто, що продаються на ринку, все ще не мають цього важливого у сучасному світі обладнання. Через це рекомендації щодо ефективного зниження температури в салоні після паркування на сонці залишаються такими ж актуальними. Автомеханік розповів як це зробити за допомогою декількох найефективніших методів, інформує «Автотема».

Хитрощі, які допоможуть швидко охолодити автомобіль в спекотний день

Відомо, що просте відчинення вікон не завжди ефективно знижує температуру всередині автомобіля, і може знадобитися більше часу, ніж очікувалося, через незначну площу провітрювання.

Проте, існує простий метод, який не вимагає використання кондиціонера. Під час прогріву автомобіля достатньо відкрити двері, розташовані діагонально одна від одної. Наприклад, якщо відчинити передні двері з лівого боку, то задні треба відкрити з правого. З’явиться циркуляція повітря, яка ефективно видалить гарячу масу з салону.

Для автомобілів з п’ятьма дверима, таких як хетчбеки чи універсали, можна також відкрити задню кришку багажника, що значно прискорить провітрювання. Згідно з практичним досвідом, для досягнення комфортної температури достатньо всього кількох хвилин. Цього часу також вистачить для прогріву двигуна перед поїздкою.

Безумовно, в літню спеку водії часто стикаються з незручностями під час водіння, особливо коли рух відбувається на низьких швидкостях в умовах міста. Існує альтернативний спосіб зниження температури в салоні, яким можна скористатися. Для цього потрібно перевести вентиляційну систему на режим “холод”, а потім взяти чисту тканину, змочити її водою та покласти на дефлектори повітроводів.

Цей метод дозволяє водію самостійно забезпечити охолодження повітря у салоні, що схоже з роботою кондиціонера. Цей спосіб ефективний, але може потребувати періодичного змочування тканини, щоб вона повністю не висихала. Важливо пам’ятати, що при такому методі краще направляти повітряний потік убік від водія, щоб уникнути переохолодження та не застудитися через вологе холодне повітря, як і при використанні стандартної системи кондиціонування в автомобілі.