Колись впливовий український бізнесмен та олігарх Ігор Коломойський отримав нову підозру. На цей раз йому інкримінують участь в організації замовного вбивства (мова йде про напад на юриста). В епоху свого розквіту та значного політичного впливу Коломойський завжди пересувався у супроводі кортежів. Він також любив привертати до себе увагу громадськості, зокрема, за допомогою дивних авто. «Автотема» із посиланням на «Телеграф» розповіла про автопарк Коломойського, розкриваючи як відомі транспортні засоби, якими він користується, так і ті, які приховувались від людських очей.

Відомо, що в олігарха є численний автопарк, але більшість транспортних засобів зареєстровано не на нього особисто, а на його співробітників, друзів або компанії, пише ТопЖир. Наприклад, у Дніпрі автопарк банку «Приватбанк» у 2011 році мав вражаючий вигляд, порівнянний з колекцією арабського шейха. Серед розкішних Bentley та інших спортивних машин тут можна було побачити ексклюзивний суперкар Tesla Roadster Sport, який у той час був на піку популярності. Цей електромобіль коштував понад 112 тисяч євро у 2009 році та випускався лімітованою серією, з чергою замовників, що налічувала понад тисячу осіб.

Дивне BMW та мікроавтобус

Згідно з попередніми даними від “Схем”, Коломойський користується BMW з номерними знаками, які не піддаються ідентифікації через базу даних. Це може вказувати на те, що вони можуть бути підробні або використовуються для прикриття.

Що стосується мікроавтобуса Volkswagen, то ситуація з ним інша. Його реєстраційні дані є у базі. Це модель Volkswagen MULTIVAN 2014 року, зареєстрована на юридичну особу в місті Чорноморськ Одеської області.

Для чого олігарху дешеве авто?

Коли олігарх Коломойський оселився в Ізраїлі, під час інтерв’ю для ВВС він продемонстрував, нібито, свій автомобіль. Це була модель Skoda Kodiaq, вартість якої не перевищує 35 тисяч доларів, що є мізерною сумою для українського бізнесмена такого рівня.

Однак, користувачі соціальних мереж висловили сумніви щодо того, що бізнесмен насправді користується автомобілем середнього класу, припускаючи, що це може бути лише прикриття для преси або черговий спосіб збереження своїх статків у таємниці.

Проте, це лише частина транспортних засобів, якими володіє Коломойський. У вересні, НАБУ та САП конфіскували його власність, включно з понад 1,6 тисячами транспортних засобів, які безпосередньо чи опосередковано йому належать. Ймовірно, серед цих автомобілів можна знайти багато ексклюзивних моделей.