Три ретро автомобілі Chevrolet Camaro, випущені у 1969 році, були зовсім випадково виявлені у США. Ці вінтажні машини простояли в непоказному гаражі у штаті Техас, недалеко від мексиканського кордону, повідомляє «Автотема» із посиланням на портал Autoevolution.

Стан цих класичних авто далекий від ідеального – на них видно сліди бруду, іржі, а також вони частково розібрані. В окремих машинах можна помітити пошкодження бамперів та радіаторних решіток. Поки що залишається загадкою, яким чином авто опинилися у гаражі.

Виявлено, що три автомобілі є модифікованими версіями Chevrolet Camaro Z28. У 1969 році було вироблено 19 014 таких спортивних купе.

Chevrolet Camaro Z28 випускався як серійна версія автомобіля, що брав участь у чемпіонаті Trans-Am. Він був обладнаний 4,9-літровим двигуном V8, який офіційно мав потужність 290 к. с., але насправді виробляв від 360 до 400 к. с. Віддача двигуна була навмисно занижена для зменшення вартості страховки, яка в 60-х роках у США залежала від потужності автомобіля. З 4-ступінчастою механічною КПП Chevrolet Camaro Z28 міг розігнатися до 100 км/год всього за 6,7 секунди та досягати максимальної швидкості 225 км/год. Крім того, були вдосконалені підвіска і гальмівна система, а також встановлений диференціал підвищеного тертя.

Нині Chevrolet Camaro Z28 чекає на нових власників, які зможуть відреставрувати ці легендарні спорткари. Вони будуть виставлені на продаж через аукціон.