Компанія Genesis представила незвичайний концепт-кар X Dog. Модель заснована на електрокросовері GV70 Electrified.

Подробиці про авто розповіли на сайті Genesis, інформує novyny.pro.

Genesis є дочірнім брендом Hyundai та був заснований у 2015 році. До цього назва належала найрозкішнішій моделі південнокорейського автовиробника. Першою самостійною моделлю преміального бренду став розкішний автомобіль Genesis G90. У 2020 році дебютував кросовер Genesis GV70.

Основні особливості концепт-кара

Для деяких водіїв важливо, щоб автомобіль був досить комфортним для поїздок з домашніми тваринами. Зазвичай автовиробники не приділяють цьому достатньо уваги, тому Genesis вирішили продемонструвати незвичайний концепт-кар.

Genesis заявили, що електрична модифікація кросовера GV70 була обрана не просто так. Дослідження Університету Лінкольна довело, що собаки поводяться спокійніше в електромобілях, ніж у моделях із ДВЗ.

Зовні Genesis X Dog не відрізняється від стандартного GV70 Electrified. Усі головні зміни знаходяться усередині.

Концепт-кар отримав набір електронних гаджетів для догляду за собаками. Вони можуть працювати від акумуляторної батареї електромобіля завдяки технології V2L.

Багажник Genesis X Dog отримав обробку зі стьобаної веганської шкіри. У ньому можна знайти подушки для собак з підігрівом та бездротовою аудіосистемою.

Також усередині є кілька водонепроникних відсіків для зберігання речей. Для додаткових гаджетів передбачено розетку на 230 В.

Крім цього концепт-кар пропонує душ та фен для собак. Вони були розроблені на замовлення спеціально для моделі.

Для вихованця також передбачені окремі паски безпеки. Для зручнішої посадки всередину є пандус.

Серед аксесуарів можна знайти й нашийник для собаки, який виготовлений зі шкіри. Для створення затишної атмосфери є внутрішнє освітлення з можливістю вибору зі 100 кольорів.

Чи запустять Genesis X Dog у серійне виробництво

Поки що Genesis X Dog є концепт-каром. Він демонструє широкий асортимент аксесуарів для автомобілів бренду.

Найімовірніше, в майбутньому для Genesis GV70 будуть доступні різні аксесуари для тварин, які будуть натхненні концепт-каром. Також, можливо, що Genesis X Dog стане однією з обмежених комплектацій моделі.