Чеський бестселер Skoda Octavia отримав новий агресивний дизайн та нижчу ціну. Він отримав чотири комплектації та два варіанти кузова: хетчбек (ліфтбек) та універсал.

Базова комплектація SE Technology з 1,5-літровим турбованим бензиновим двигуном коштуватиме у Великій Британії трохи менш як 27 тисяч фунтів стерлінгів (близько 30 тисяч євро), пише META.

Стандартний комплект включає 16-дюймові легкосплавні диски, світлодіодні ліхтарі з обох боків, підігрів передніх сидінь, 13-дюймовий сенсорний екран, цифровий дисплей водія, бездротове дзеркало та бездротову зарядку для смартфона.

Новий зовнішній вигляд Octavia відрізняється від решти лінійки Skoda, з більш кутастими світлодіодними фарами, розташованими над сміливою складкою на передньому бампері – кажуть, що це відсилання до чеського прапора.

Найпомітніші оновлення всередині, де новий 13,0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи (спільний з нещодавно оновленим Volkswagen Golf) був доданий як додаткова функція.

Незалежно від того, який екран встановлено, штучний інтелект ChatGPT інтегрований у голосовий помічник інформаційно-розважального програмного забезпечення, причому Skoda обіцяє гнучкість і можливості, які «далеко перевершують» поточну ітерацію.

Варіанти заряджання пристроїв також оновлено: нова «телефонна коробка» забезпечує бездротову зарядку потужністю до 15 Вт, а тепер і охолодження, щоб телефони не перегрівалися. Крім того, з’єднання USB-C тепер забезпечують 45 Вт, що втричі більше, ніж у попередній Octavia.

Skoda зробила акцент на використання екологічних матеріалів в оновленій Octavia: шкіряні сидіння, представлені в пакеті оновлення Suite, вичинені з використанням кавового лушпиння, а не хімічних барвників, тоді як внутрішня частина тканинних сидінь в інших комплектаціях виготовлена ​​з перероблених волокон.

Під обшивкою, налаштування Octavia в першу чергу спрямовані на підвищення ефективності. Турбокомпресор базової 1,5-літрової силової установки потужністю 114 к.с. було перероблено для мінімізації теплових втрат і підвищення економічності. У стандартній комплектації він поєднується з шестиступінчастою механічною коробкою передач, але його можна придбати з семиступінчастою коробкою передач з подвійним зчепленням. Тепер з’явився варіант зі системою м’якого гібрида 48 В, яка не додає жодної додаткової потужності чи крутного моменту, але дозволяє автомобілю рухатися із повністю вимкненим двигуном, підвищуючи паливну ефективність.

Варіант vRS має такий самий 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом, що й новий VW Golf GTI, який передає 261 к.с. і 370 Нм на передні колеса. Єдиним варіантом коробки передач залишається семиступінчаста автоматична коробка передач після того, як минулого року було скасовано механічну коробку передач.

Octavia 4×4 не буде доступна на момент запуску, але повернеться до автосалонів у 2025 році.